Gewapende overval in Heinkenszand

Bij een woningoverval in Heinkenszand is vrijdagavond rond 21:30 uur een persoon lichtgewond geraakt. Het slachtoffer zou met een vuurwapen zijn bedreigd. Dat gebeurde in een woning aan de de Ganzestraat.

Trainingspak
Het slachtoffer is door ambulancepersoneel verzorgd. Twee verdachten zijn er met een nog onbekende buit vandoor gegaan. Ze waren allebei gekleed in trainingspak en droegen Nike Air Max sportschoenen.

Achtervolging
De politie vermoedt dat de overvallers met een auto zijn weggevlucht. Dezelfde avond werd in de Haymanstraat in Middelburg een auto door de politie klemgereden na een achtervolging door Vlissingen, Koudekerke en Middelburg. De bestuurder wist te ontkomen, de inzittende werd aangehouden.

Verdachten
In eerste instantie leek het te gaan om de verdachten van de overval in Heinkenszand, maar later op de avond meldde de politie dat dit toch niet het geval bleek te zijn. De achtervolgde auto heeft volgens de politie waarschijnlijk niets met de overval te maken. Waarom de auto werd klemgereden en waarom één van de twee inzittenden ervandoor ging is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel: