Drie verdachten vast voor woningoverval

De politie heeft in Goes drie verdachten aangehouden voor de woningoverval in Heinkenszand vrijdagavond. Het gaat om drie inwoners van Goes, van 18, 19 en 21 jaar.

Gewond
De overval vond rond 21.30 uur plaats in een woning aan de Ganzestraat. Twee gewapende mannen kwamen de woning binnen en sloegen een van de bewoners in zijn gezicht. Hij raakte hierbij lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Buit
De overvallers bedreigden de slachtoffers en doorzochten de woning. Ze vluchtten even later te voet weg. De buit bedroeg in ieder geval een geldbedrag.

Signalement
De politie verspreidde via Burgernet en Twitter een signalement van de daders en deed een oproep om tips te melden. Een getuige zag in de buurt van de woning twee verdachte mannen in een zwarte personenauto stappen en wegrijden richting 's Heerenhoek. Hij noteerde de bijzonderheden, waaronder het kenteken van de auto en bracht de politie op de hoogte.

Auto
Diezelfde avond nog zagen agenten rond 23.00 uur op de Europalaan in Goes een auto rijden die voldeed aan de omschrijving van de getuige. In de Marshallstraat werd de auto stilgezet en de drie inzittenden werden aangehouden. De vermoedelijke overvallers zijn naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. De zwarte personenauto werd in beslag genomen en door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Weggevlucht
Eerder op de avond werd er ook een andere auto achtervolgd omdat het mogelijk om de auto ging waarin de overvallers waren weggevlucht. Maar dit bleek even later toch niet het geval te zijn.

Achtervolging
Bij de achtervolging werden snelheden van boven de 180 kilometer per uur gehaald. Uiteindelijk kwam de auto in Middelburg tot stilstand tegen een geparkeerde auto. De bestuurder wist te voet te ontkomen, een inzittende werd wel aangehouden.

Vermoeden
Waarom de bestuurder een stopteken negeerde en wegscheurde is nog onduidelijk. De politie heeft wel een vermoeden maar doet daar nog geen uitspraken over, zolang de vermoedelijke bestuurder nog niet is verhoord.

Deel dit artikel: