Wilde achtervolging door Middelburg en Vlissingen

Na een wilde achtervolging door Middelburg en Vlissingen heeft de politie vrijdagavond in Middelburg een inzittende van een auto aangehouden. De bestuurder wist te voet te ontkomen.

Overval
In eerste instantie leek het te gaan om de auto waarin de daders van een gewapende overval in Heinkenszand waren weggevlucht. Dit bleek even later echter niet het geval te zijn.

Rijgedrag
Agenten zagen rond 22.00 uur op de President Rooseveltlaan in Vlissingen een personenauto rijden, die vanwege het rijgedrag de aandacht trok. Ze gaven de bestuurder een stopteken, maar in plaats van te stoppen reed hij met hoge snelheid weg.

Vermoeden
Waarom de bestuurder een stopteken negeerde en wegscheurde is nog onduidelijk. De politie heeft wel een vermoeden maar doet daar nog geen uitspraken over, zolang de vermoedelijke bestuurder nog niet is verhoord.

Sirene
De politie zette de achtervolging in en reed met zwaailicht en sirene achter de auto aan. De achtervolging verplaatste zich richting Middelburg. Tijdens de rit reed de bestuurder meerdere malen door rood, verleende hij meerdere malen geen voorrang en reed hij veel te hard. Zo reed de auto op de Nieuwe Vlissingseweg richting Middelburg weg van de politieauto, terwijl deze zeker al 180 kilometer per uur reed.

Lekke band
In Middelburg kreeg de auto van de bestuurder een lekke band, waardoor hij zijn voertuig nauwelijks onder controle kon houden. Uiteindelijk kwam de auto op het Nieuwerkerckeplein rond 22.20 uur tegen een geparkeerde auto tot stilstand. De bestuurder vluchtte te voet weg. De inzittende kon niet op tijd wegkomen en werd ingerekend.

Politiehond
Agenten hebben de omgeving afgezet en naar de man gezocht, maar het lukte hen niet om de bestuurder te vinden. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehond. De auto werd in beslag genomen en is door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Verklaring
De 44-jarige Goesenaar, die als passagier in de auto zat, werd voor verder onderzoek naar het politiebureau in Middelburg gebracht, waar een verklaring van hem werd opgenomen. Omdat deze man geen strafbare feiten ten laste kon worden gelegd, mocht hij rond 02.00 uur het politiebureau verlaten.

Deel dit artikel: