'Goes had nooit een homoseksuele imam'

Hashim Jansen heeft nooit gewerkt als imam bij de moskee in Goes. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad. Jansen, die homoseksueel is en onlangs uit de kast kwam, beweerde dat hij vanwege zijn geaardheid is ontslagen als imam bij de Goese moskee. Als gevolg daarvan kreeg hij veel aandacht in de media.

Rondleiding
Maar volgens de voorzitter van de moskee in Goes is hij nooit als imam actief geweest. Hij werkte als vrijwilliger in de moskee. Hij heeft twee keer een preek van de imam vertaald en verzorgde een paar rondleidingen voor middelbare scholieren. Ook was hij een keer aanwezig bij een voorlichtingsavond voor de buurt, in verband met de verhuizing van de moskee. Maar hij heeft nooit een salaris ontvangen, laat staan een ontslagbrief gehad. Jansen is - nadat hij uit de kast kwam - zelf weggegaan, zegt de voorzitter van de moskee.

Portret
NRC-journaliste Brigit Kooijman ontdekte de leugens van Jansen tijdens het schrijven van een portret over de homoseksuele imam voor de krant. Hashim Jansen blijft volhouden dat hij als imam in Goes heeft gewerkt en vanwege zijn geaardheid is ontslagen.
Jansen, die in Krabbendijke woonde, woont nu in Rotterdam.


Item van 29 april over homoseksuele imam

Deel dit artikel: