Keihard afzien op NK Tegenwindfietsen

Het was flink doortrappen op de Oosterscheldekering vandaag. De ruim 200 deelnemers van de tweede editie van het NK Tegenwindfietsen moesten windkracht 8 verslaan. De snelste tijd werd gereden door amateurwielrenner Wouter Mesker uit Zuid-Holland. Hij maakte ook deel uit van de winnende ploeg, die dit voor het eerst in viertallen meededen.

Record
De recordtijd van vorig jaar is niet verbeterd. Wouter Mesker zette met 18 minuten en 6 seconden dit jaar de snelste tijd neer. Vorig jaar werd de rit in 17 minuten en 51 seconden gereden door Olympisch mountainbikekampioen Bart Brentjens. Maar toen stond er 'slechts' windkracht 5.

Vrouwen
Bij de vrouwen veroverde Nathalie Simoens uit Sas van Gent met 22 minuten en 34 seconden de eerste plek.


Ploegentijdrit

Het team Wind In De Rug wist wel een nieuwe snelste tijd neer te zetten. De vier rijders zetten een tijd van 16 minuten en 30 seconden neer. Het team bestaat uit Wouter Mesker, Erik van Lakerveld, Melvin Hekman en Kaj Hendriks.

Deelnemers
Ruim 200 deelnemers deden mee aan de barre tocht van 8,5 kilometer over de kering. Racefietsen en versnellingen waren verboden. Alle deelnemers bereikten de finish.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren wielersport
Deel dit artikel: