HZ-studenten lokken jeugd naar stembus

Vier studenten van de HZ gaan een campagne opzetten voor de statenverkiezingen van 18 maart. Een deskundige jury vond dat zij het beste idee hadden om op die dag meer jongeren naar de stembus te krijgen.

Opdracht
Alle vierdejaars communicatiestudenten presenteerden dinsdagochtend in het provinciehuis hun campagnes. Uit hun eigen onderzoek blijkt dat zestig procent van de jongeren tot 25 jaar niet van plan is om te gaan stemmen. De provincie had hen opdracht gegeven om een plan te bedenken om dat te veranderen.

Concert at Sea
De studenten kwamen onder meer met voorstellen om bekende Zeeuwen in te zetten en jongeren een cadeautje te geven als ze zouden stemmen, Ook stelde een groepje studenten voor om een wedstrijd uit te schrijven waarbij jongeren op de foto gaan met hun stembiljet, om zo kaartjes voor Concert at Sea te winnen.

Muurkrant
Maar volgens de jury hadden Maaike van Driel, Nikki Quite, Özlem Odabas en Amy Zoutendijk het meest haalbare idee bedacht. Zij willen met een muurkrant op Facebook de interesse van jongeren wekken voor de verkiezingen. Daarbij willen ze nieuwsberichten die interessant zijn voor jongeren plaatsen. Het is ook de bedoeling om onderzoeken te houden om jongeren te betrekken bij onderwerpen waar de provincie over gaat.

Prijs
De vier winnaars kregen een gouden beker van karton en een oorkonde. En ze mogen hun plannen in samenwerking met de provincie nu ook echt gaan uitvoeren.

Deel dit artikel: