Mark Faasse lijsttrekker Zeeland Lokaal

Mark Faasse is de lijsttrekker van de nieuwe partij Zeeland Lokaal. Die partij gaat namens een aantal lokale partijen meedoen met de verkiezingen voor Provinciale Staten op 18 maart.

Van Liere
Faasse is nu actief voor de lokale partij Betrokken Noord-Beveland (BEN) en is in het dagelijks leven makelaar. Op nummer twee van de lijst staat Cees van Liere, oud-burgemeester van Noord-Beveland en Sluis.

Werkgelegenheid
In het verkiezingsprogramma van Zeeland Lokaal is werkgelegenheid het speerpunt. “In een tijd dat de centen op het provinciehuis opraken, moeten we bedrijven naar Zeeland halen die producten en diensten bieden waar toekomst in zit”, zegt lijsttrekker Mark Faasse.

Hinderlijk
Om dat voor elkaar te krijgen wil Zeeland Lokaal de regels voor bedrijven in het buitengebied versoepelen. “Nu is de provincie op dat punt vaak nog een hinderlijke sta in de weg”, stelt Faasse.

Co van Schaik

Ook Co van Schaik staat op de lijst van Zeeland Lokaal. De oud-PvdA-wethouder van Terneuzen staat op eigen verzoek op een lage plek. Wel is hij de auteur van het verkiezingsprogramma. De nieuwe partij ziet Van Schaik als stemmentrekker.

Voorkeurstemmen
Zeeland Lokaal wil dat kandidaten op eigen kracht gekozen worden. “We gaan net zo te werk als TOP Gemeentebelangen in Terneuzen”, zegt Mark Faasse. “Daar zijn alle raadsleden op eigen kracht in de gemeenteraad gekomen. Dus het is zeker niet uitgesloten dat Co van Schaik met voorkeurstemmen toch Statenlid namens ons wordt.”

Grootste
De nieuwe partij denkt met deze manier van werken een goeie kans te maken om bij de verkiezingen van 18 maart als grootste uit de bus te komen. Wie de kandidaat-gedeputeerde wordt namens Zeeland Lokaal, wil Mark Faasse nog niet zeggen.


Foto: www.deondernemer-zeeland.nl

Deel dit artikel: