Bakker morgen weer open na plofkraak

Banketbakkerij Bliek in Middelburg gaat morgen weer open. De bakkerswinkel aan de Koorkerkstraat liep vannacht flinke schade op na de plofkraak op een naastgelegen geldautomaat.

Ingrijpend
Het nieuws kwam hard aan bij eigenaar Astrid Bliek. "Er is schade aan de wanden, servies en aan onze producten," vertelt ze. "Het nogal een ingrijpend voorval zeker in de drukke dagen voor Kerst." De winkel is een dag gesloten om de schade te kunnen herstellen. Toch is de bakker blij dat het bij materiele schade is gebleven. "Stel je voor dat er brand was uitgebroken, er slapen mensen boven de winkel."

Plofkraak
De plofkraak vond vrijdagochtend plaats om 4.15 uur. Er werd een geldautomaat opgeblazen. Een 33-jarige buurtbewoner hoorde op dat tijdstip een enorme klap. Toen zij het gordijn opzij schoof, zag ze twee mannen met bivakmutsen geld inladen in een auto. Het gaat om een grijze stationwagon.

Vernield
De pinautomaat is volledig vernield. Ook aan het naastgelegen pand van de banketbakker is schade ontstaan. De omgeving is afgezet geweest voor onderzoek tot 11.30 uur. Dat betekent dat sommige winkels in Lange Delft enige uren niet bereikbaar zijn geweest.

Deel dit artikel: