Meer lege pinautomaten door staking

Zeker negen geldautomaten van de Rabobank in Zeeland zijn leeg door de staking bij geldtransporteur Brink's Nederland. De teller loopt op, zeker nu de rechter heeft bepaald dat de geldtransporteur mag doorgaan met de protestacties.

Oosterschelde
Bij Rabobank Oosterschelde zijn 6 van de 34 geldautomaten leeg. In Kapelle, Sint-Maartensdijk, Heinkenszand en drieautomaten in Goes kan er geen geld meer worden opgenomen. De Rabobank is bang dat er meer pinautomaten leegraken maar hoopt met de nog werkende automaten de komende dagen te kunnen overbruggen. Maandag waren er al twee automaten in Kapelle en Goes leeg.

Zeeuws-Vlaanderen
In Zeeuws-Vlaanderen zijn drie van de achttien automaten buiten werking. De bank wil uit veiligheidsoverwegingen niet vertellen om welke automaten het gaat.

Walcheren
Rabobank Walcheren/ Noord-Beveland lijkt vooralsnog niets te merken van de staking. De 28 geldautomaten zijn tot nu toe nog allemaal te gebruiken.

Andere banken
SNS Bank kan niet vertellen of er vestigingen van de bank in Zeeland zijn getroffen. De Zeeuwse ABN AMRO Bank maakt geen gebruik van geldtransporteur Brink's.

Rechtzaak
De rechter bepaalde vandaag dat de stakingsactie van Brink's Nederland mag doorgaan. Het personeel van de geldtransporteur protesteert tegen het uitblijven van een goed sociaal plan voor de werknemers van Brink's Nederland die hun baan verliezen. Hoe lang de staking gaat duren is niet bekend.

Deel dit artikel: