Protestantse kerk in Hoek verwoest door brand

De Protestantse kerk van Hoek is op nieuwjaarsdag volledig verwoest door een grote uitslaande brand. Alleen de muren van de kerk staan nog overeind. Het dak van de kerk is volledig in vlammen opgegaan en de kerktoren is ingestort.

Razendsnel
De brand in kerk aan de Langestraat brak uit rond 12.35 uur. Het vuur verspreidde zich razendsnel door de hele kerk. De brandweer rukte uit met groot materieel maar kon de kerk niet redden.

Verwoest
Het dak van de de kerk aan de Langestraat was al snel verwoest. De brandweer probeerde nog te voorkomen dat het vuur zich ook verspreidde naar de toren van de kerk, maar even later sloegen ook daar de vlammen uit. Rond 13.30 uur stortte de toren in.

Rook
De brandweer had het vuur rond 15.00 uur onder controle, waarna het sein brand meester werd gegeven. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Asbest
Uit onderzoek door de Veiligheidsregio Zeeland is gebleken dat er geen asbest is vrijgekomen bij de grote kerkbrand in Hoek. Er was even sprake van dat er mogelijk asbest was verwerkt in de kerktoren die rond 13.30 uur instortte.
Daar gaat de kerk van hoek.....als een fakkel #hoek #kerk #brand pic.twitter.com/dvTtXe5yzf

— Arjan de Jonge (@ArjandeJonge299) 1 januari 2015

Deel dit artikel: