Selfie voor gratis aardappels van boer Frank

Aardappelboer Frank Kuijpers uit Ossenisse is er trots op dat zijn aardappelen in de schappen van winkelketen Albert Heijn liggen. Waar eerst alleen een nummer op de verpakking stond, staan nu zijn naam en woonplaats. Om dit te vieren heeft Kuijpers een selfiewedstrijd in het leven geroepen. De eerste vijf personen die de foto naar hem twitteren, krijgen het aankoopbedrag van de aardappelen van hem terug.

Roodschillig
De 'aardappelselfie' begon als grap, maar heeft een serieuze achtergrond. "Nederlanders eten liever aardappels met een gele schil, dan met een rode schil. Dat is normaler," aldus Kuijpers. En daarom wil de boer aandacht vragen voor zijn roodschillige aardappel, de Mozart.


De eerste vijf die een selfie maken van mijn roodschillige Mozart aardappelen bij #AH krijgen het aankoopbedrag van 1 zak teruggestort.

— Frank Peter Kuijpers (@FrankPKuijpers) 31 december 2014Naam
De regels rond naamgeving op de verpakkingen is veranderd en daarom staan er nu namen op de zakken. Zo kan de klant zien waar de aardappels vandaan komen. "Dat doet de Albert Heijn om ook de persoon achter de aardappels te laten zien," vertelt Kuijpers. Sinds dinsdag liggen de zakken van Frank Kuijpers in ieder geval in Terneuzen in de winkel.

Deel dit artikel: