Sloop afgebrande kerk Hoek misschien dinsdag

De buitenmuren van de afgebrande kerk in Hoek gaan, als het niet meer te hard waait, dinsdag tegen de vlakte. Dat heeft het kerkbestuur vanmorgen in overleg met gemeente, sloopbedrijf en aannemer besloten. Het bestuur hoopte dat vandaag al begonnen kon worden met de sloop, maar dat kan wegens veiligheidsrisico's niet.

Hekken
Omdat het zo hard waait is het bestuur bang dat de muren van de kerk instorten. Rondom de kerk zijn daarom hekken geplaatst zodat er niemand meer in de buurt van de kerk kan komen. De harde wind is ook de reden dat er dinsdag pas wordt begonnen met de sloop. Dan gaat de wind liggen en is het veilig om de muren neer te halen.

Statenbijbels
Inmiddels bieden mensen uit heel het land hulp aan. Zo wordt er in Zuid-Holland een benefietconcert gehouden en heeft de kerk al vijf statenbijbels aangeboden gekregen.

Schade
Eerder schatte verzekering Donatus de schade van de brand tussen de twee en vier miljoen euro. Bovendien concludeerde directeur Simon Kadijk aan de hand van de eerste onderzoeksresultaten dat de brand niet was veroorzaakt door vuurwerk.

Verwoest
Een grote brand verwoestte de kerk op nieuwjaarsdag. Het dak van de kerk is volledig in vlammen opgegaan en de torenspits stortte in. Alleen de muren van de kerk staan nog overeind.

Deel dit artikel: