Zeeuwen willen de rode leeuw terug

Het verdwijnen de rode leeuw uit het nieuwe logo van de provincie Zeeland zorgt voor verontwaardigde reacties onder de Zeeuwen.

Logo
De provincie presenteerde vrijdagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie het nieuwe logo bestaande uit een grafische verbeelding van zee en land.


Reacties
Niet zozeer het nieuwe logo maar het verdwijnen van de leeuw in het logo zorgt voor een stroom aan reacties op onder meer de website van Omroep Zeeland. Een bloemlezing:

"Wat een fantasieloos en kleurloos logo! Niets om trots op te zijn en wij Zeeuwen zijn dat wel op onze mooie provincie. Gewoon de leeuw weer terug en dit snel vergeten!"

"Polman gebruik je verstand en zet onze leeuw niet aan de kant."

"Ik worstel en kom boven, of misschien beter: laat de leeuw niet in zijn hempie staan! De leeuw hoort bij Zeeland en daar zijn wij Zeeuwen trots op."

"Het is onbegrijpelijk en onverteerbaar dat dit zonder meer heeft kunnen plaatsvinden. Er wordt totaal geen rekening gehouden met de echte zeeuwen en de waarde van het het Zeeuwse logo."

"Alle verandering is geen verbetering. Tradities gooit men gemakkelijk over boord."


Ter adoptie aangeboden: Leeuw. Worstelde moedig... pic.twitter.com/nTXcLAUjJ9

— MarcelleDavidse(@WierHier) 9 januari 2015

Partij voor Zeeland
De Partij voor Zeeland (PvZ) wil de leeuw weer terug in het logo van de Provincie Zeeland. De partij vindt het niet verantwoord dat in tijden van crisis de provincie met een nieuw provincielogo komt. Daarom gaat de partij vragen erover stellen aan het dagelijks provinciebestuur.


Facebook

Op Facebook is ook een actie gestart onder de naam 'Wij willen de Zeeuwse Leeuw terug in het provincielogo'. De pagina is inmiddels duizenden keren geliket.


Deel dit artikel: