'Logo is verkwisting van gemeenschapsgeld'

De Partij voor Zeeland (PvZ) wil de leeuw weer terug in het logo van de Provincie Zeeland. De partij vindt het niet verantwoord dat in tijden van crisis de provincie met een nieuw provincielogo komt. Daarom gaat de partij vragen erover stellen aan het dagelijks provinciebestuur.

Verkwisting
De Partij voor Zeeland noemt het verkwisting van gemeenschapsgeld. "In een tijd van bezuinigingen die iedere inwoner van Zeeland raken, is niet verantwoord een nieuw logo met alle daarmee gepaard gaande kosten in te voeren", aldus François Babijn van de PvZ.

Kosten
De partij vraagt zich af waarom het besluit om een nieuw provincielogo in te voeren niet voorgelegd is aan Provinciale Staten. Ook wil de partij weten wat de precieze kosten zijn. Daarnaast laat de partij weten een motie voor te bereiden voor de "herinvoering van het logo met de trots strijdende leeuw".


Nieuw logo
De provincie presenteerde vrijdagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie het nieuwe logo bestaande uit een grafische verbeelding van zee en land. Het verdwijnen de rode leeuw uit het nieuwe logo zorgt voor verontwaardigde reacties onder de Zeeuwen onder meer op de website van Omroep Zeeland.

Deel dit artikel: