Discussie in Zeeuws Diep Sport over kwestie Middelkamp

In het radioprogramma Zeeuws Diep Sport van Omroep Zeeland werd zondag gediscussieerd over het vetrek van Adrie Bruijnooge als ploegleider van ZRTC Middelkamp. Eddie Bogaert en Cees Hoogerland gaven hun mening over het vertrek van de ploegleider van de elite/beloften.

Kader
"Doodzonde", zegt Bogaert (voorzitter ZLM Roompot Tour en DELTA Ride for the Roses) over het vertrek Bruijnooge bij de Zeeuwse wielervereniging. "Het is duidelijk dat er een verschil in ambitie is. Of Adrie te ambitieus is of de club niet ambitieus genoeg weet ik niet, maar ik vind wel dat je als club talentvolle renners iets moet bieden. Ik heb gehoord dat Johnny van der Klooster en Pierre Vermeulen ook al weg zijn bij Middelkamp. Dat verdwijnt toch een belangrijk deel van het kader."

Eerst presteren
Hoogerland (wielerliefhebber en vader van profrenner Johnny Hoogerland) kent ZRTC Middelkamp als een goede vereniging. "De club heeft zich in het verleden natuurlijk wel bewezen. En nog steeds heeft Middelkamp een goede jeugd. Maar er zijn nu ook al talentvolle jonge renners die naar België vertrekken. Dat is een slechte zaak. Ik heb ook begrepen dat er elite/beloften zijn die willen vertrekken. Daar ben ik kritisch over. De laatste jaren zijn er amper koersen gewonnen door Middelkamp, dus deze renners hebben zich nog niet bewezen. De enige die nog weleens koersen wint is Raoul Poortvliet", zegt Hoogerland.

Zeeuws Diep Sport
De hele uitzending van Zeeuws Diep Sport is hier te beluisteren.