Adwin Hoondert goed door eerste week Dakar Rally

Adwin Hoondert kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerst week van de Dakar Rally. Ondanks enkele hachelijke avonturen wist de truckrijder uit Hoedekenskerke vrijwel probleemloos de rustdag te halen. Hij staat nu op plaats 28 in het algemeen klassement.

Duinen

Hoondert maakte in de eerste week van de rally door Argentinië en Chili van alles mee. Met name de hoge duinen vormden een uitdaging voor de staalbouwer. "Die duintjes bij ons in Vrouwenpolder staan niet in verhouding tot hier. Het zijn bergen van een kilometer hoog. Als je jezelf afvraagt hoe het erop Mars uitziet moet je hier komen kijken. Niet normaal. Soms vraag ik mezelf wel eens af hoe ik er doorheen moet komen, maar het gaat".


Gas erop

Hoondert maakte lange dagen de afgelopen week. "Ik weet niet eens op welke plaats ik nu sta. Ik ben alleen maar bezig geweest met rijden, eten en slapen." De rustdag in Iquique op maandag kwam dus op een goed moment voor hem en zijn team. Dinsdag vertrekt de karavaan alweer terug richting Argentinië. "Het hoofddoel is uitrijden, maar ik ga de komende dagen wel extra gas geven. Ik wil uiteindelijk in de top 25 eindigen."

Deel dit artikel: