Sloop kerk Hoek luidt nieuw begin in

Stukje bij beetje is woensdagmiddag begonnen met de sloop van de kerk in Hoek. De kerk brandde af op nieuwsjaarsdag. De muren van de kerk worden afgebroken uit veiligheidsoverwegingen. Bij harde wind kunnen ze instorten. Alleen de voorgevel en de toren zullen voorlopig blijven staan.

Nieuw begin
Het kerkbestuur keek zonder emotie toe hoe de kerk tegen de vlakte ging. Volgens de voorzitter van het kerkbestuur, Henk Siersema, is het erg treurig maar moeten ze nu verder. "Het is tijd voor een nieuw begin."

Meepraten
De sloop is waarschijnlijk vrijdag klaar. Eind januari komt het kerkbestuur bijeen om te bespreken hoe de nieuwe kerk eruit moet komen te zien. Siersema zegt dat hij ook een avond voor dorpsbewoners gaat organiseren: "we voelen hoe sterk het leeft dat de kerk er niet meer is, daarom willen we de mensen de gelegenheid geven mee te praten over de nieuwe kerk."

Oorzaak
De precieze oorzaak van de brand is nog steeds onbekend. Wel zegt de verzekeraar dat de brand niet is veroorzaakt door vuurwerk. De onderzoeken van de verzekeraar en de politie lopen nog.

Donaties
Wie de afgebrande protestantse kerk in Hoek wil steunen bij de herbouw kan geld overmaken op een speciaal rekeningnummer. Volgens het kerkbestuur is het verzekeringsbedrag dat wordt uitgekeerd niet genoeg om het gebouw volledig te restaureren.

Toren
Wie alleen de herbouw van de toren wil steunen moet dat er in de overschrijving bij zetten. Het zal nog ongeveer twee jaar duren voordat er weer een nieuwe kerk staat.

Deel dit artikel: