Van der Lijke en Minnaard willen groeien in 2015

2015 staat voor Marco Minnaard uit Wemeldinge en Nick van der Lijke uit Middelburg in het teken hun ontwikkeling als profwielrenner. Beide renners zijn tweedejaars prof en willen komend seizoen stappen maken.

Marco Minnaard
Minnaard rijdt voor het tweede seizoen bij het Belgische Wanty Groupe-Gobert, die uitkomt op het een-na-hoogste niveau. In 2014 reed Minnaard de drie grote klassiekers Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en Waalse Pijl. "In deze wedstrijden ben ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik kwam tekort voor dit niveau. Met name door de lengte van de wedstrijden", aldus Minnaard die zijn opleiding genoot bij het Rabobank Development Team.

Lijn doortrekken
In de tweede seizoenshelft heeft Minnaard veel getraind om beter te worden. "Daarna ging het een stuk beter. Ik hoop die lijn in 2015 door te kunnen trekken."

Van der Lijke
Nick van der lijke reed in 2014 voor Belkin. Die ploeg is overgegaan in TeamLottoNL-Jumbo en komt als enige Nederlandse ploeg uit in de World Tour, de hoogste divisie in het wielrennen.

Podium
Voor Nick van der Lijke, die tegenwoordig in Rotterdam woont, was 2014 een seizoen met ups en downs. "Toch ben ik wel tevreden over mijn eerste jaar." Van der Lijke hoopt komend seizoen een keer op het podium te eindigen. Dat was in 2014 nog niet gelukt.

Grote ronde
Van der Lijke wil - als hij goed traint en presteert - komend seizoen voor het eerst een grote ronde gaan rijden. Hij hoopt op deelname aan de Ronde van Italië. De kans dat Marco Minnaard aan een grote ronde meedoet is kleiner. "Ik acht de kans niet zo groot."

Deel dit artikel: