Bewoners Bath snakten naar meer informatie

Verschillende inwoners van Bath vinden dat ze te weinig en te laat zijn geïnformeerd over de stankoverlast in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het bleef lang onduidelijk of de zware polyester lucht nou gevaarlijk was of niet. De overlast was vrijdagavond ontstaan doordat een schip na een aanvaring de vloeistof styreen lekte.

Reactie bewoners
Een bewoner van de Walstraat heeft zich in de bewuste nacht tijdelijk opgesloten. Hij was bang dat de wolk gevaarlijk was voor zijn gezondheid. "Ik heb de deuren dicht gedaan, ik ben vanachter gaan zitten en heb de dampkap aangezet. Zo rook ik niks." Een andere bewoner had ook wat meer informatie gewild : "Als er echt iets aan de hand is, is het beter dat we iets van de gemeente horen. Dat is nu niet gebeurt en dat hoort misschien wel. "

Reactie burgemeester
Burgemeester Huisman van Reimerswaal, waar Bath onder valt, neemt de klachten serieus. "Ik heb het idee dat we deze keer voldoende hebben gedaan via de bestaande kanalen als bijvoorbeeld onze website en Omroep Zeeland. Maar als mensen in Bath klagen over te weinig informatie, moeten we dat in het vervolg beter doen. "

Overgepompt
Tot dinsdag wordt de overgebleven styreen uit de beschadigde Amira gepompt. Er loopt er nu geen vloeistof meer de Westerschelde in volgens de Veiligheidsregio. De waarschuwing om niet langs de vloedlijn te lopen is opgeheven.

Deel dit artikel: