Nieuwe opzet voor 25-jarig Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival in Vlissingen verandert van opzet. Het festival duurt dit keer 3 dagen lang. Naast popmuziek is er nu voor het eerst ook jazz, wereldmuziek, fanfares en klassieke muziek te horen.

25-jarig bestaan
De organisatie verandert de opzet vanwege het 25-jarige bestaan van het festival, zegt organisator Onno Bakker. De nieuwe aanpak moet het festival meer kleur geven en meer mensen trekken. "Wij vinden dat het festival voor iedereen is. Alle groepen uit de samenleving moeten aan bod komen", zegt Bakker over het gewijzigde aanbod.

Tien podia in Vlissingen
Op 5 mei zijn In Vlissingen tien podia op grote en kleine pleinen. Op 3 en 4 mei worden er ook al concerten gegeven, door het Trompetterskorps van de Koninklijke Marechaussee en het Grootkoor Zeeland. Op Bevrijdingsdag zelf is zangeres Caro Emerald blikvanger. Verder zijn er optredens van 'Go Back to the zoo', 'Wipneus en Pim' en Danny Vera.

Zeventig jaar bevrijding

Het is dit jaar de zeventigste keer dat de bevrijding wordt gevierd en herdacht. Zeeland is dit keer gastprovincie voor de landelijke viering. Wanneer deze speciale editie succesvol is, zal het festival volgend jaar ook meerdere dagen duren.

Deel dit artikel: