Ploegleider Van Der Schueren: 'Marco Minnaard werd ondergewaardeerd'

De Belgische ploegleider Hilaire Van Der Schueren heeft grootse plannen met de Zeeuwse wielrenner Marco Minnaard. "We hopen dat hij nog een paar stappen kan maken en dat we een ronderenner van hem kunnen maken."
Grote rondes

Volgens de ploegleider van het Belgische Team Wanty-Gobert Groupe ligt de toekomst van Minnaard niet zo zeer in de ééndaagse koersen, maar wel in het rondewerk. "Dan heb ik het nog niet over de grote rondes. Dat is misschien nog te hoog gegrepen, maar de Ronde van Zwitserland en Oostenrijk zijn hem op het lijf geschreven."


Tevreden

Van Der Schueren is tevreden over de ontwikkeling van Minnaard. "Marco is een slimme jongen en fijn om mee te werken. Hij luistert goed en hij heeft progressie geboekt ten op zichte van een jaar geleden. Hij heeft laten zien dat hij goed bergop kan, maar hij is slecht in de afdaling. Daar hebben we aan gewerkt."


Jan Raas

Minnaard start binnenkort aan zijn tweede seizoen bij Team Wanty-Groupe Gobert. Van Der Schueren nam hem op in de ploeg op voorspraak van oud-ploegleider Jan Raas. "Ik kreeg een tip van Jan Raas. Als iemand als Jan mij zoiets zegt, dan moet ik dat blindelings aannemen. Jan heeft altijd gelijk. Hij vertelde me dat Marco ondergewaardeerd werd en dat hij altijd op kop moest rijden. Ik weet zelf ook wel dat renners die altijd op kop moeten rijden goede renners zijn. Anders houden ze dat niet vol", aldus Van Der Schueren.


Wedstrijden

Net als vorig jaar rijdt Minnaard dit seizoen opnieuw voorjaarsklassiekers. Hij is geselecteerd voor de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Hij zal waarschijnlijk twee van deze drie wedstrijden rijden. Van Der Schueren wil Minnaard sparen omdat hij later in het seizoen waarschijnlijk de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Oostenrijk gaat rijden.

Deel dit artikel: