Oud-profrenner Dekker snelste in MTB Beachrace

Oud-profwielrenner Erik Dekker uit Hedel heeft in Scharendijke de MTB Beachrace gewonnen. De wedstrijd van 42 kilometer over het strand legde Dekker af in 1:13.12'. Bij de dames won Rozanne Slik uit Bergen (1:26.41')

KNWU Strandcompetitie

De voorsprong van Dekker op de eindstreep was vijf seconden. Sander Lormans uit Heemskerk werd tweede. Henry Kes uit Volendam legde beslag op de derde plaats. De wedstrijd in Scharendijke maakt deel uit van de KNWU Strandcompetitie. Het was de vierde van in totaal zeven wedstrijden. Journalist en oud-prof Thijs Zonneveld werd vandaag dertiende en behoudt daardoor de leiding in het algemeen klassement. Bij de dames had Slik elf seconden voorsprong op Alieke Hoogenboom uit Roelofarendsveen. Nina Kessler uit Velserbroek werd derde.

Zeeuwen
De beste Zeeuw werd de uit Zierikzee afkomstige Ramses Bekkenk. Hij eindigde op de 21e plaats. Andere Zeeuwen aan de start waren profwielrennen Marco Minnaard uit Wemeldinge, wielrenner Davy Gunst uit Yerseke en mountainbiker Edzard van Ewijk uit Wolphaartsdijk. De snelste Zeeuwse dame was Anne van de Swaluw uit Kwadendamme op de vijftiende plaats.

Deel dit artikel: