Verhuizing stadsschouwburg Middelburg van de baan

De huidige stadsschouwburg aan het Molenwater in Middelburg wordt verbouwd. Dat heeft de gemeenteraad van Middelburg maandagavond besloten. Een verhuizing naar het ZEP is daarmee definitief van de baan.

Oplossing

Volgens een meerderheid in de Middelburgse raad is dit de beste oplossing in het hoofdpijndossier rondom het realiseren van een nieuwe theatervoorziening in de stad.

Besluitloosheid

De partijen CDA, PvdA, VVD, LPM (Lokale Partij Middelburg) en GroenLinks waren de besluiteloosheid zat en wilden doorpakken in het hoofdpijndossier van de gemeente Middelburg. Dat tot grote verbazing van de andere partijen.

Commissievergadering

Tijdens een commissievergadering anderhalve week geleden was de gemeenteraad nog erg verdeeld over de locatie van de schouwburg en de kosten van renovatie of verhuizing. De ChristenUnie, SGP en SP gingen er tijdens de raadsvergadering dan ook vanuit dat een tweede voorbereidingskrediet van 75.000 euro waarover gestemd werd, gebruikt zou worden om zowel het renoveren van het bestaande theater als een verhuizing naar het ZEP te onderzoeken.

17-12

Een meerderheid, bestaande uit CDA, PvdA. VVD, LPM en GroenLinks dienden maandagavond een voorstel in om het geld alleen te gebruiken om renovatie op het Molenwater mogelijk te maken. Bij de stemming over dit voorstel waren er 17 voor en 12 tegen, waardoor de schouwburg in de binnenstad blijft. De partijen die tegen waren maken zich zorgen over de kosten die renovatie met zich meebrengt en denken dat verhuizing naar het ZEP wellicht goedkoper zou kunnen zijn.

Binnen budget

Volgens wethouder Chris Simons blijft de gemeente met de renovatie binnen het budget. De wethouder was verrast door het voorstel van de vijf partijen, maar hij is blij dat er nu eindelijk een stap vooruit is gezet in het schouwburgdossier. Hij hoopt dat in de zomer, als de schouwburg gesloten is, de renovatie kan beginnen.
Vertrouwelijk

Hoeveel geld de gemeente voor de renovatie gaat uittrekken is nog vertrouwelijke informatie. Anders zouden geïnteresseerde bouwbedrijven al weten hoeveel de renovatie mag gaan kosten.

Deel dit artikel: