Vermiste opvarende gekapseisde schip nog niet gevonden

De vermiste opvarende van het gekapseisde beunschip Rick is nog niet gevonden. Een zoekactie op de Westerschelde met een helikopter heeft niets opgeleverd. Mogelijk ligt de man nog in het zwaar beschadigde stuurhuis van het schip.

Opgesloten
Een andere opvarende werd vrijdagmorgen levend in het schip aangetroffen. De man had urenlang opgesloten gezeten in het gekapseisde schip. Hij werd rond 08.00 uur door een duiker gered. De man was flink onderkoeld, maar aanspreekbaar. De KNRM-reddingsboot van Breskens heeft de man aan wal gebracht.

Bergingsoperatie
Bergers proberen het gekapseisde schip in de nacht van vrijdag naar zaterdag te kantelen. Duikers van het bergingsbedrijf Multraship zijn vrijdagmiddag begonnen met voorbereidende werkzaamheden, zoals het bevestigen van kabels.

Stroming
Hoe lang het nog gaat duren voor die werkzaamheden zijn afgerond is nog onduidelijk. Hun werk wordt bemoeilijkt door sterke stroming en troebel water. Zodra de duikers klaar zijn kan het schip overeind worden getakeld. Daarna wordt het klaargemaakt voor transport naar Terneuzen.

Vermist
Zodra het mogelijk is, zal in het schip gezocht worden naar de nog vermiste opvarende. Het merendeel van het schip is al doorzocht, maar er is nog een kleine kans dat de vermiste man in het zwaar beschadigde stuurhuis gevonden wordt. Dat kan niet worden doorzocht, zolang het schip nog op zijn kant ligt.Gekapseisd
De derde opvarende van het schip werd al eerder gered. Hij stond aan dek van het schip toen rond middernacht het incident gebeurde. Het schip werd geladen door een zandzuiger, toen het plotseling kapseisde.Beunschip
Beunschepen zijn zijn binnenvaartschepen met een dubbele wand die vooral zand en verontreinigde bagger vervoeren. De dubbele wand dient voor extra drijfvermogen als het schip volledig met zand gevuld wordt.

Deel dit artikel: