's-Heerenhoek krijgt eigen liefdesbrug

Na wereldsteden als Parijs, New York en Keulen krijgt ook 's-Heerenhoek een eigen liefdesbrug. Op de brug kunnen stelletjes hun liefde bezegelen door een slot op te hangen. De brug ligt over de dorpsvijver midden in het dorp.

Carnaval
De brug wordt op zaterdag 14 februari geopend. Het is die dag valentijnsdag, maar ook carnaval. Volgens één van de initiatiefnemers, Prins Richard Hazen, moet de brug ook na carnaval dienst blijven doen als liefdesbrug. Slotjes zijn bij ondernemers in 's-Heerenhoek te koop.

Midden in het dorp
Volgens de Prins is deze brug gekozen, omdat het een romantische open plek is midden in het dorp. De komende week wordt er een raster aan de brug gebracht waar de slotjes aan kunnen worden opgehangen.

Pont des Arts

In Parijs is de Pont de Arts onlangs gesloten door het succes. De stad was bang dat de brug zou bezwijken onder het gewicht. Bovendien zijn de sleuteltjes erg vervuilend. Prins Richard heeft ook al nagedacht wanneer de brug in 's-Heerenhoek een succes wordt. "We hebben bedrijven in het dorp die makkelijk deze brug kunnen stutten."

Goes
In Goes is al een hek met slotjes. In Middelburg was er ook een initiatief om een liefdesbrug te openen, maar dat ging uiteindelijk niet door.

Deel dit artikel: