MZC'11 wint derby en brengt spanning terug

MZC'11 uit Zierikzee heeft de spanning in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal terug gebracht. In Bruinisse won de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse de derby tegen Bruse Boys met 1-2. Aanvoerder Freek Torensma werd matchwinner.

Feller en beter
MZC'11 miste spelers als Benjamin Verwest, Ramon Janson (beiden geschorst) en Mathijs Hage (werk), maar was toch vanaf het begin de betere ploeg. De bezoekers begonnen feller aan de wedstrijd en al na tien minuten resulteerde dat in de openingstreffer. Aanvaller Wesley Goud werd in het zestienmetergebied neergelegd door Olaf Willemse en de terecht gegeven strafschop werd door Martijn van Grunsven benut. In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar alleen de thuisploeg wist nog te scoren. Middenvelder Mats Willemse was attent en tikte in de laatste minuut voor rust de gelijkmaker binnen.

Blunder
Na rust ging MZC'11 onder aanvoering van uitblinker Corné Schilperoort op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er aan snel. Een vrije trap van Schilperoort werd niet goed ingeschat door doelman Mark Giljam van Bruse Boys, waardoor de bal via de paal voor de voeten van Freek Torensma belandde. Die kon eenvoudig binnen schieten. 1-2 bleek ook de eindstand.

Deel dit artikel: