"Meer samenwerking tussen Zeeuwse zwemclubs"

Zwemtrainer Marcel Kort van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen pleit voor meer samenwerking tussen de Zeeuwse zwemclubs. "Als je samenwerkt, bundel je de krachten en gaat de kwaliteit omhoog."

Gouden medaille
Kort zei dat zondag in het radioprogramma Zeeuws Diep Sport van Omroep Zeeland. In het programma keek hij terug op de gouden medaille van de juniorenploeg van DZK bij het Nederlands jeugdkampioenschap. De ploeg met Noa Eversdijk, Thijmen Visser, Pablo Mol en Ruden de Ridder zwom daar als eerste juniorenploeg in Nederland onder de acht minuten op de 4 x 200 meter vrije slag. DZK versloeg alle Nederlandse topploegen en vestigde een nieuw Nederlands jeugdrecord.

Elkaar versterken
'Het zwemmen in Zeeland staat er goed op", zegt Kort. "Er wordt in Nederland naar ons gekeken." Hij vindt dat Zeeuwse clubs elkaar kunnen versterken door onder meer kennis uit te wisselen. "Daarnaast zouden clubs gezamenlijk kader en trainers kunnen opleiden."

Iedereen bij eigen club
Kort pleit niet voor één grote Zeeuwse zwemclub. "Nee, iedereen moet gewoon lid bij zijn of haar vereniging kunnen blijven. Wel zouden er bijvoorbeeld centrale trainingen georganiseerd kunnen worden".

Zeeuws Diep Sport
De aflevering van Zeeuws Diep Sport waarin Marcel Kort te gast is, is hier te beluisteren.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren de zeeuwse kust dzk Marcel Kort zwemmen
Deel dit artikel: