Waterpolitie zoekt verder naar vermiste schipper

De waterpolitie zet de zoektocht naar schipper Rick Broekmeulen voort. Zijn zandschip kapseisde in de nacht van donderdag op vrijdag voor de kust van Hoofdplaat in de Westerschelde. Twee boten met sonar zoeken de zeebodem af naar het lichaam van de vermiste Broekmeulen. Ook worden dregmiddelen en een helikopter ingezet.

Zoektocht eind van de ochtend
Volgens Ed Kraszewski, woordvoerder waterpolitie, start de zoektocht eind maandagochtend. "Dat heeft logistieke redenen. Er moet een andere sonar komen en die komt pas aan het eind van de ochtend. We gaan daarnaast ook verder met dregmiddelen om zo de schipper te vinden." Verder zet de politie een helikopter in die de kustlijn afzoekt.

'Hopen dat we schipper vinden'
De zoektocht beperkt zich tot het gebied rondom de kust voor Hoofdplaat waar het ongeluk plaatshad. Kraszweski: "Als je het gebied te groot maakt, wordt het zoeken naar een naald in een hooiberg. Dat kunnen we niet doen." Aan het eind van de dag wordt geëvalueerd of verder zoeken zin heeft. "We bekijken het per dag. We hopen dat we de schipper vinden, zodat de familie afscheid kan nemen".

Auto wel gevonden
Met behulp van sonar stuitte de waterpolitie zondag wel op de auto van de 35-jarige Rick Broekmeulen voor de kust van Hoofdplaat. Het zwaar beschadigde beunschip 'De Rick' werd zaterdag volledig doorzocht in de Autricehaven bij Westdorpe. Het stuurhuis werd daarbij opengeknipt. Het stoffelijk overschot van de schipper werd niet aangetroffen.

Oorzaak nog onbekend
Twee andere opvarenden werden eerder deze week wel gered. De 66-jarige Henk Broekmeulen zat zeven uur lang opgesloten in de kajuit. Hij wist door een luchtbel te overleven. Een 18-jarige stagiair die op het dek stond tijdens het ongeluk werd direct uit het water gevist. Het beunschip kapseisde nadat het werd geladen met zand door een zandzuiger. De oorzaak is nog onbekend.

Deel dit artikel: