Zoekactie naar vermiste schipper definitief gestaakt

De zoekactie op de Westerschelde naar de vermiste 35-jarige schipper Rick Broekmeulen uit Moerdijk is definitief gestopt. Hij wordt vermist sinds zijn schip donderdagnacht kapseisde ter hoogte van Hoofdplaat.

Naald
Het zoeken gebeurde de afgelopen dagen met sonarapparatuur en vanuit de lucht met een helikopter. De zoektocht beperkte zich tot het gebied van het ongeluk, voor de kust van Hoofdplaat. Ed Kraszewski van de Landelijke Eenheid: "We hebben bijna elke millimeter twee keer doorzocht. Als we nu het zoekgebied uitbreiden kan het alle kanten op. Dan weten we niet waar we moeten zoeken. Dan wordt het zoeken naar een naald in een hooiberg."

Auto wel gevonden
Het zwaar beschadigde beunschip 'De Rick' werd zaterdag volledig doorzocht in de Autricehaven bij Westdorpe. Het stuurhuis werd daarbij opengeknipt. Het stoffelijk overschot van de schipper werd niet aangetroffen. Met behulp van sonar stuitte de waterpolitie zondag wel op de auto van Broekmeulen.

Oorzaak nog onbekend
Twee opvarenden werden vrijdag wel gered. Een 18-jarige man die op het dek stond tijdens het ongeluk werd direct uit het water gevist. De 66-jarige Henk Broekmeulen, vader van de schipper, zat zeven uur lang opgesloten in de kajuit. Hij wist door een luchtbel te overleven.

Oorzaak
Het beunschip kapseisde toen het werd geladen met zand door een zandzuiger. De oorzaak is nog onbekend.

Deel dit artikel: