Zeelandcare wil één ziekenhuisorganisatie

Initiatiefnemer van Zeelandcare, Henk van Koeveringe wil alsnog één ziekenhuisorganisatie in Zeeland. Volgens hem zouden dan het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis en ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen moeten fuseren.

Omvallen
Volgens Henk van Koeveringe is de tijd rijp om stappen te zetten. Vorige maand werd duidelijk dat de zorgorganisatie ZorgSaam een verlies heeft van 25 miljoen euro. "Feitelijk staat deze organisatie op omvallen. Iedereen beseft dat er iets moet gebeuren, ook om te voorkomen dat we zorg verliezen in Zeeland." Het ADRZ verkeerde eerder ook in grote financiële problemen.

Lijrecht tegenover elkaar
Het idee van Van Koeveringe is opmerkelijk, aangezien de twee ziekenhuizen de afgelopen jaren een aantal keren lijnrecht tegenover elkaar stonden. Ook gaf ZorgSaam herhaaldelijk aan niets te voelen voor een fusie met het ADRZ, omdat ZorgSaam juist een nauwe samenwerking heeft met het ziekenhuis in Gent.

Reactie
Beide ziekenhuizen zeggen in een reactie op het idee van Van Koeveringe wel onderling artsen uit te wisselen. Een fusie is voor beide ziekenhuisorganisatie niet de eerste keuze.

Deel dit artikel: