Raad van Toezicht ZorgSaam treedt af

De Raad van Toezicht van ZorgSaam in Terneuzen treedt af. Er is onvoldoende draagvlak binnen het ziekenhuis voor de huidige leden.

Voorzitter al afgetreden
De leden treden gefaseerd af, meldt ZorgSaam. Voorzitter Toine Huijsmans heeft zijn voorzitterschap en lidmaatschap al beëindigd. Vice-voorzitter Ad Schouten neemt zijn functie tijdelijk over. De overige leden dragen hun taken over wanneer er opvolgers zijn gevonden.

Huidige crisis oplossen
Intussen onderzoeken externe deskundigen de financiële situatie bij zorgverlener ZorgSaam. Hoewel dit onderzoek nog niet is afgerond, is er binnen het ziekenhuis onvoldoende vertrouwen dat het huidige bestuur de financiële crisis het hoofd kan bieden.

25 miljoen verlies

De zorginstelling maakte eerder bekend 25 miljoen euro verlies te hebben gemaakt over 2014. Het ziekenhuis ging in gesprek met het waarborgfonds, banken en verzekeraars over een reddingsplan voor de zorg in Zeeuws-Vlaanderen. Eind oktober 2014 maakte ZorgSaam bekend dat 288 voltijdbanen zouden verdwijnen als gevolg van de bezuinigingen bij het ziekenhuis.