Miljoeneninvestering recreatie levert duizenden banen op

Drieduizend tijdelijke banen en zevenhonderd permanente banen. Dat levert een investering van 600 miljoen in de Zeeuwse recreatiesector op, zegt projectontwikkelaar Arcus uit Middelburg. Zij trekken dat bedrag uit om de komende jaren zeven parken van Roompot te vernieuwen.
Zeeland
Het gaat om parken in Cadzand-Bad, Nieuwvliet-Bad, Breskens, Dishoek, Domburg, Renesse en net buiten onze provinciegrens Ouddorp. Op die parken verdwijnen vaste kampeerplekken waar stacaravans op staan en kampeervelden. In totaal komen er 2200 nieuwe recreatiewoningen voor terug.

Toeristen willen meer
De vernieuwing is volgens de projectontwikkelaar nodig om te voldoen aan de vraag van de toerist. "Toeristen willen steeds meer. Ze willen een accommodatie die gelijkwaardig is of beter dan thuis. Dus luxe ingerichte woningen, met privacy en internet. Speel je niet in op die vraag dan loop je een grote kans dat ze verdwijnen naar regio's waar dat wel gebeurt", vertelt directeur Enrico de Koster.

Projecten

De nieuwe woningen worden in fases gebouwd en verkocht aan particulieren als tweede huis. Het project in Domburg is nog in voorbereiding. Alle vakantiehuisjes op de andere parken moet voor volgend jaar zomer klaar zijn. Vanaf dan kunnen ze gelijk verhuurd worden.