'Refo-kalifaat dreigt in Krabbendijke'

Gemeenteraadslid Marien Weststrate van Leefbaar Reimerswaal is woedend. In Krabbendijke wordt zorgcentrum Ter Weel verbouwd tot vier aparte woonvormen. In één daarvan is alleen plek voor ouderen met een reformatorische achtergrond.

Refo-kalifaat
En dat gaat volgens Weststrate veel te ver: "Het lijkt wel of er hier een refo-kalifaat gevormd gaat worden."

'Apartheid in Zuid-Afrika'
Volgens Weststrate is een aparte afdeling voor mensen met een reformatorische achtergrond geen goed idee: "Het doet een beetje denken aan de apartheid in Zuid-Afrika. We moeten hier toch samen leven? Straks willen ze ook enkel nog een SGP-gehaktbal bij hun SGP-aardappelen eten." Gemeenteraadslid Weststrate gaat er vragen over stellen binnen de gemeente Reimerwaal en is van plan een brief te schrijven aan staatssecretaris Van Rijn. Weststrate is tevens lijsttrekker voor de Partij voor Zeeland bij de komende verkiezingen.

Geen televisie
Alle woningen in Krabbendijke krijgen een eigen ingang om de bewoners een huiselijk gevoel te geven. In een van de woningen zullen mensen met een reformatorische achtergrond komen te zitten. In de woning komt geen televisie en de bewoners kunnen samen bidden, als ze dat willen. André Lokerse van Ter Weel: "We zetten in de op kwaliteit van leven voor de mensen. Veel mensen die dementeren keren terug naar dingen die voor hen bekend zijn. Dat levert een hoop rust en meer levensvreugde voor de bewoners op."

Wethouder geschokt

Wethouder Jaap Sinke van de SGP in Reimerswaal neemt afstand van de uitspraken van gemeenteraadslid Marien Weststrate van Leefbaar Reimerswaal. De vergelijking van de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke met het kalifaat heeft de wethouder geschokt. "Het is ongepast en slaat nergens op."

Deel dit artikel: