Delta: ettelijke miljoenen tegoed van Thermphos

MIDDELBURG -
Volgens een woordvoerder van Delta zijn er op dit moment gesprekken gaande tussen de bewindvoerders van Thermphos en een vertegenwoordiging van Delta over de betaling van de schuld.

Scherp

Delta zegt weinig meer voor het fosforbedrijf te kunnen betekenen. Het energiebedrijf zegt al scherpe prijzen voor Thermphos te berekenen en vindt in tijden van recessie een schuld van een paar miljoen ook niet niks.

Uitstel

Maandag werd bekend dat Thermphos uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. De fosforproducent uit Vlissingen-Oost wil zo meer tijd krijgen om financieel orde op zaken te stellen.

Schuldeiser

Drie curatoren zijn aangesteld om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Delta is één van de grote schuldeisers van Thermphos met wie komende tijd gesprekken worden gevoerd over de financiële situatie.

Afgesloten

Delta laat weten dat de stroom voor Thermphos vooralsnog niet wordt afgesloten, maar kan dit voor de toekomst nog niet volledig uitsluiten.

Speculaties

Volgens een woordvoerder van Thermphos is zorgvuldige belangenbehartiging richting de leveranciers voor Thermphos altijd belangrijk geweest en in deze bijzondere situatie des te meer. Om die reden voelt Thermphos er niets voor om mee te doen aan speculaties door klantinformatie openlijk met de pers te bespreken.

Belangen

"Als het gaat over het betalingsregime en de betalingstermijnen is sprake van een zorgvuldige belangenafweging door Thermphos en haar bewindvoerders", aldus de woordvoerder.

Onder druk

Volgens de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) staat de toekomst van de Zeeuwse industrie onder druk. Volgens Wies Saman, secretaris van de BZW, voert vooral het handhavingsbeleid van de provincie op de milieuvergunningen de druk op, niet alleen bij Thermphos, maar ook bij chemieconcern Dow in Terneuzen.