Zeeland blijft in beeld als finishplaats Vuelta 2015

OOST-SOUBURG -
In de initiatiefgroep zitten onder meer oud-profwielrenner Kees Bal uit Goes en voormalig burgemeester van Noord-Beveland Cees van Liere. Zij gaan onder meer op zoek naar financiële middelen om de aankomst van de vierde rit in de Vuelta à Espana naar Zeeland te halen. Een finishplaats is nog niet in beeld. "Het gaat al snel om twee à drie ton", zegt Bal. "Maar we gaan ook op zoek naar een zo groot mogelijk draagvlak binnen de overheden en de Zeeuwse bevolking voor dit evenement."

Voorzichtig

De Provincie Zeeland heeft contacten met de initiatiefgroep, maar is voorzichtig. "We laten het initiatief aan de stichting", zegt sportgedeputeerde Ben de Reu. "Het is financieel gezien een lastige tijd, maar als blijkt dat dit initiatief kans van slagen heeft willen we daar best naar kijken."

Zeeland

Volgens Jos Vaessen, die de Vuelta naar Nederland heeft gehaald, is het de bedoeling dat de vierde etappe in 2015 van Almaar naar Zeeland gaat. "We gaan er nog steeds vanuit dat we naar Zeeland komen, ik begrijp dat het momenteel in Zeeland de haalbaarheid wordt onderzocht. Er zijn wel kapers op de kust, maar voorlopig ligt het initiatief in Zeeland", aldus Vaessen. Een dag later start en finish in Breda. In totaal zijn er vijf ritten in Nederland.