Verbeet: "Zeeland had in u een warm pleitbezorger"

OOST-SOUBURG -
In 2010 stemde Koppejan als enige lid van de CDA-fractie
van de Hedwigepolder. In 2012 legde hij zich overigens neer bij een compromis waarbij een gedeelte van de Hedwigepolder onder water gezet wordt.

Formatieonderhandelingen

Ook in andere zaken was Koppejan het niet altijd met zijn partij eens. Zo stak hij zijn nek uit door samen met Ab Klink en Kathleen Ferrier openlijk kenbaar te maken dat hij tegen de formatieonderhandelingen met de PVV was. En was hij fel gekant tegen de uitzetting van de Angolees Mauro.
Koefnoentype
Bij het afscheid sprak kamervoorzitter Gerdi Verbeet Koppejan toe met de woorden "Ik kom nu bij de Koefnoentypes", die daarbij de lachers op haar hand kreeg. "Je kunt er maar het beste zelf het hardst om lachen", voegde ze hier aan toe. "U heeft de mosselvisserij weer op de kaart gezet. Ook heeft u zich keer op keer verzet tegen plannen om de Hedwigepolder onder water te zetten. Kortom, Zeeland had in u een warm pleitbezorger."

Nieuwe Tweede Kamer
De nieuwe Kamer wordt donderdag geïnstalleerd. Onder de 150 Kamerleden zijn er twee Zeeuwen. André Bosman namens de VVD en Albert de Vries namens de PvdA.