Binnenbrand bij scheepswerf de Schroef

SAS VAN GENT -
De brandweer rukte uit met drie voertuigen, tankautospuit, een snel interventievoertuig en een schuimblusvoertuig. De brand ontstond in het isolatiemateriaal van een oud binnenvaartschip uit de jaren '70 dat tegenwoordig dienst doet als woonboot. Het omgebouwde binnenvaartschip was in de werf voor onderhoudswerkzaamheden.

Rookschade

Om de brand te kunnen blussen heeft de brandweer enig breekwerk moeten verrichten. Ook is er veel rookschade aan het interieur van de woonboot.

Werkzaamheden

De omgebouwde woonboot was in de scheepswerf aan de Wervenweg voor onderhoud. Vlak voor het ontstaan van de brand waren er werkzaamheden gaande. De brandweer vermoedt dat daar de oorzaak voor de brand te vinden is.

Asbest

Voor de zekerheid heeft de brandweer een asbest-reinigingsprocedure gestart. Aangezien het om een oud binnenvaartschip gaat, kan de brandweer niet uitsluiten dat er asbest is gebruikt in de constructie. Het zou dan gaan om zeer kleine hoeveelheden. Aangezien de brand binnenin het schip woedde, is de kans erg klein dat er asbest in de buitenlucht is terechtgekomen, volgens de brandweer.