Alle Goese supermarkten open op zondag

GOES -
De Jumbo, Albert Heijn, Dirk van de Broek en Agrimarkt hebben aangegeven open te willen op zondag. De Lidl laat weten een zondagopenstelling zeer serieus te overwegen. De Aldi wil niets zeggen over hun plannen.

Omzet

Volgens de filiaalmanager was de zondag altijd een goede dag voor de omzet. Maar nu er meerdere supermarkten open zullen zijn op zondag wordt de spoeling erg dun, denkt hij.

Supermarktoorlog

Afgelopen zomer brak een kleine supermarktoorlog uit toen de Jumbo supermarkt zijn zondagvergunning verloor en de Dirk van de Broek ermee vandoor ging. Per 15.000 inwoners werd namelijk maar één vergunning afgegeven. En de gemeente voerde het beleid: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Gedoogbeleid

In de nieuwe winkeltijdenwet wordt de wettelijke zondagse winkelsluiting waarschijnlijk opgeheven. Gemeenten mogen dan zelf de regels bepalen. Die wet gaat naar verwachting halverwege 2013 in. In aanloop naar de nieuwe wet gaat de gemeente Goes vanaf de jaarwisseling gedogen dat alle supermarkten op zondag van 16.00 tot 20.00 uur de deuren openen voor winkelend publiek.

Inkomsten

Geldof is blij vanaf zondag 6 januari weer zondags open te kunnen. Volgens de filiaalmanager heeft de winkel het afgelopen halfjaar veel inkomsten misgelopen door de verplichte zondagsluiting.