Slecht zicht oorzaak botsing goederentrein en tractor

Er was er enige tijd verwarring geweest over de plaats van de treinbotsing met een tractor. Eerst meldde de Veiligheidsregio Zeeland, die de hulpdiensten aanstuurt bij ongelukken, dat het ongeval op het spoor bij Lewedorp was gebeurd. Pas later werd duidelijk dat het treinongeval bij Sluiskil was.
De oorzaak van de verwarring ligt volgens de Veiligheidsregio bij spoorbeheerder ProRail. Die had als adres van het ongeluk een spooroverweg aan de Fransjesweg bij Lewedorp gemeld. De Veiligheidsregio vroeg ProRail om bevestiging van die locatie, maar daarna bleek pas dat de locatie van het ongeluk toch in Sluiskil was. Prorail zegt de zaak te onderzoeken.

De locomotief van de trein van Gent naar Dow raakte de tractor en duwde hem van de overweg af. De locomotief raakte licht beschadigd, de wagons met gevaarlijke stoffen zijn niet beschadigd geraakt. De wagons waren geladen met koolwaterstof, acrylmytyl en bitumen.

Volgens de brandweer heeft de botsing niet tot een gevaarlijke situatie geleid. "De wagons kunnen wel tegen een stootje", aldus een woordvoerder.