Besluit verhuizing marinierskazerne eind zomer

DEN HAAG -
Commissaris van de Koningin Karla Peijs ziet in het voornemen van Hillen een goede stap in de richting van Zeeland. ,,De vlag kan nog niet uit, maar het plastic kan eraf,'' zei ze na afloop van het debat.
De Tweede Kamer blijft kritisch over de verhuizing. Zo lijkt de verhuizing naar Zeeland 60 miljoen euro duurder dan renovatie van de huidige kazerne, maar voor dat geld krijgen de mariniers bijna drie keer zoveel grond en een nieuwe, toekomstbestendige kazerne.
Afgelopen week stelde de Kamer 124 vragen over de verhuizing. Daar kwam maandagavond een veertig pagina's tellend antwoord op.

Ophef

Sinds Hillen in april zijn voorkeur voor Vlissingen aangaf, is er veel over te doen geweest. De verhuizing naar Zeeland zou 60 miljoen euro meer kosten dan Doorn renoveren. De kwestie werd complex toen de aanbiedingen van Zeeland en Doorn niet met elkaar te vergelijken waren. Ook leefde in de Tweede Kamer het idee dat de verhuizing handje-klap was van CDA-minister Hillen en zijn partijgenoot Commissaris van de Koningin Karla Peijs. Beide ontkennen de onderhandse deal met klem.

Dossier

Alle berichtgeving over het onderwerp vindt u terug in het dossier Marinierskazerne Vlissingen.