Wandelen van D'Ee tot Hontenisse tijdens feestjaar

TERNEUZEN -
Het openingsevenement vindt plaats in de gemeente Hulst, op 14 februari 2014. Het thema van die dag is verbinding en daarom wil de organisatie ook Middelburg betrekken bij het openingsfeest.

Wandeltocht

In het Zeeuws-Vlaams volkslied wordt gezongen: 'Van D'Ee tot Hontenisse en van Hulst tot aan Cadzand.' Daarom komen er in 2014 wandeltochten van Eede naar Hontenisse en van Hulst naar Cadzand. Omdat beide routes meer dan 50 kilometer zijn, kan de tocht verspreid over het jaar in etappes gelopen worden.

Hoofdmanifestatie

Donderdag 18 tot en met zaterdag 20 juli vindt de hoofdmanifestatie van het jubileum plaats. Volgens de stichting wordt het een 'fantastisch feest voor jong en oud.' De locatie is de gemeente Sluis, zodat ook de toeristen mee kunnen feesten.

Zwemwedstrijd

In juli staat ook een zwemwedstrijd van Vlissingen naar Breskens op de agenda van de stichting. Het is nog niet helemaal zeker of die er echt komt, omdat de scheepvaart tijdens het evenement moet worden stilgelegd. De stichting wacht daarvoor nog op groen licht van de Antwerpse haven.

Uniek

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Zwemmen Langs Walcheren en zal vertrekken vanuit Vlissingen en eindigen in Breskens. Volgens Frank Reijniers, voorzitter van de Stichting Zeeuws-Vlaanderen 2014, wordt het een uniek evenement. 'Voor die wedstrijd hebben zich nu al meer dan 150 mensen ingeschreven, terwijl er nog geen wedstrijd is uitgeschreven.'

Slotmanifestatie

De slotmanifestatie staat gepland op 19 september en zal in het teken staan van de toekomst en de samenwerking met Vlaanderen. De stichting is op zoek naar vrijwilligers voor de organisatie van de evenementen.