Tegenstanders megakerk Yerseke spreken zich uit

Op de inloopavond over de nieuwe kerk van de gereformeerde gemeente Yerseke zijn maandagavond veel tegenstanders afgekomen. De gereformeerde gemeente wil aan de rand van het dorp een kerk bouwen met plaats voor tweeduizend mensen.

'Lammetjes geboren'
De plannen voor de kerk werden vorig jaar al gepresenteerd. Maandagavond konden inwoners een kijkje nemen in de definitieve plannen. Op de avond waren vooral veel omwonenden aanwezig die de komst van de kerk niet zien zitten. "Nu kijk ik nog uit op een weiland waar ik lammetjes geboren zie worden, straks is dat een kerk", vertelt een bewoner.

Zorgen over verkeer
"En dat is nog niet alles, het wordt hier dan ook veel drukker, niet alleen op zondag want er worden ook trouwerijen en begrafenissen gehouden. Over al dat verkeer maken wij ons ook zorgen", vult zijn buurman aan.

Met zijn allen uitkomen
Wethouder Jaap Sinke (SGP) laat weten dat er veel overlegd wordt met de bewoners, het kerkbestuur en de bouwcommissie om er toch met zijn allen uit te komen. De gemeente kijkt of het verkeerprobleem opgelost kan worden met bijvoorbeeld verkeersregelaars.

Uitbreiding 2.850 mensen
Begin deze maand ging het college van burgemeester en wethouders akkoord met de bouw van de megakerk. De bouw gaat op zijn vroegst in 2016 van start. De kerk is zo ontworpen dat het op termijn aan 2.850 mensen ruimte kan bieden.

Deel dit artikel: