Stoeptegel door ruit PVV'er

Afgelopen nacht is een stoeptegel door de ruit gegooid bij PVV-kandidaat Caroline Kooman. De nummer drie op de PVV-lijst voor Provinciale Staten had een verkiezingsposter met een foto van Geert Wilders aan de voorkant van haar huis in Sluiskil hangen.

Aanslag op de democratie
Caroline Kooman heeft aangifte gedaan bij de politie. Ze vermoedt dat de PVV-poster de aanleiding is geweest voor de vernieling. De Zeeuwse PVV-lijsttrekker Peter van Dijk spreekt van een aanslag op de democratie en een donker moment richting de verkiezingen. Volgens hem is het de zoveelste keer dat PVV-mensen te maken krijgen met agressie.

Partij is verbijsterd
Van Dijk is vandaag in Den Haag voor een vergadering van de Eerste Kamer. Hij heeft melding gemaakt bij de leiding van de partij. Die reageert verbijsterd op de gebeurtenis.

Vaker bedreigingen politici
Zeeuwse politici zijn vaker slachtoffer van bedreigingen en intimidatie, bleek uit onderzoek van Omroep Zeeland eind 2014. Een op de drie Zeeuwse politici zei op een of andere manier te zijn gehinderd vanwege hun politieke werk. Aanslagen komen echter zelden voor.

Deel dit artikel: