Uitspraak rechter in conflict ADRZ en reumatologen uitgesteld

De uitspraak van de rechter in het kort geding dat de Reumazorg Zuid-West Nederland (RZWN) had aangespannen tegen het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) is uitgesteld tot 31 mei. De partijen gaan in de tussentijd in overleg om afspraken op papier te zetten.

Dossiers
Beide partijen hebben met de rechter afgesproken dat alle 681 door RZWN opgevraagde patiëntendossiers vrijdag 6 maart door het ADRZ compleet zijn overgedragen. Op dit moment heeft het ziekenhuis ruim 500 dossiers naar RZWN gestuurd, maar veel van deze dossiers waren incompleet.

Zwart op wit
Beide partijen hebben nu tot 1 mei om afspraken te maken over bijvoorbeeld crisisopvang en het laten maken van röntgenfoto's. Josien Veris van de Reumazorg Zuid-West Nederland denkt dat het mogelijk is om die afspraken voor 1 mei op papier te zetten. "Ik geloof in het goedheid van de mensen. Aan de andere kant zijn we ondertussen wel al drie jaar bezig met het ADRZ," aldus Veris.

Reumatologen
De reumatologen van het RWZN werkten tot januari in het ADRZ, maar zijn sinds die tijd zelfstandig. Ze moeten hun patiënten nu behandelen zonder dat ze de volledige dossiers kunnen inzien.