Debuutplaat Sound Of Lighthouse uitgebracht

Het debuutalbum van Sound Of Lighthouse is donderdag verschenen. De band is een samenwerking tussen dj/producer Renegato (Fred Krautwurst) en zangeres Josie Kneepkens, die beiden tot voor kort in Zeeland actief waren.

Persoonlijke verhalen
Op het album Salida Del Sol staan twaalf tracks. De muziek van Sound of Lighthouse is een mix van pop, dance, ambient en lounge. In hun teksten delen ze persoonlijke verhalen om luisteraars te inspireren hun dromen waar te maken.

Ride for the Roses
Krautwurst doceerde marketing aan University College Roosevelt. Singer-songwriter Josie Kneepkens maakte eerder een solo-cd en zong het lied Before I'll Be Gone, op een tekst van Duchenne-patiënt Dennis Kouijzer. Ook maakte ze een lied voor de wielertocht Ride for the Roses.

Weg naar Spanje
De twee vonden elkaar, trokken naar Spanje en besloten helemaal voor de muziek te gaan. Vanaf september vorig jaar verscheen maandelijks een single van het duo.

Koppie leeg
De muziek ontstaat in een studio aan zee en dat zorgt voor inspiratie. Josie: "Je hoort de golven je ziet de meeuwen. Dan wordt je koppie leeg en hou je ruimte om te schrijven. We zitten nog maar hier sinds april, maar zijn volledig gefocused op muziek."

Website band
De cd Salida Del Sol is uitgebracht op het eigen platenlabel Pharos Music en verkrijgbaar via de website van de band. http://www.soundoflighthouse.com/