Zeeuwse growshops sluiten deuren

Het is gedaan met de growshops in Zeeland. Sinds 1 maart is het verboden om artikelen te verkopen die bedoeld zijn voor de teelt van hennep. De twaalf geregistreerde Zeeuwse growshops hebben daarom geen vergunning meer. Wie nu toch spullen voor de weetkweek verkoopt, riskeert een gevangenisstraf van drie jaar.

Gestopt

Negen van de twaalf growshops staan in Zeeuws-Vlaanderen. Inmiddels hebben de meeste de eer aan zichzelf gehouden en zijn ze gestopt. Zo zijn de vier shops in de gemeente Terneuzen allemaal dicht. Die in Koewacht en Sas van Gent staan leeg. De uitbater van de growshop in Vlissingen heeft zijn zaak gesloten, in Terneuzen heeft zich een tattooshop gevestigd.


Controleren

In de gemeente Hulst zijn nog growshops in bedrijf in Nieuw-Namen en Heikant. Volgens een woordvoerster van de gemeente Sluis zijn nog twee shops actief in Sluis en IJzendijke. Die in Heinkenszand levert alleen via internet.

Tuincentrum

Sommige growshops verkopen trouwens ook materialen voor de kweek van andere planten dan alleen hennep. Dat maakt het moeilijk te bepalen of ze moeten sluiten, of dat ze hun assortiment moeten aanpassen en verder gaan als ‘gewoon’ tuincentrum.

Deel dit artikel: