Onduidelijkheid over extra geld voor ZorgSaam

Zorgverzekeraar CZ wil niet in zijn eentje opdraaien voor een extra bijdrage van 2,4 miljoen euro voor de spoedeisende hulp en de kraamhulp van ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen. Minister Schippers van Volksgezondheid zei vorige week nog dat Zorgsaam daar recht op heeft. De provincie wil nu opheldering van de minister over de gang van zaken

Juridisch steekspel
Gedeputeerde George Van Heukelom heeft een brief naar de minister geschreven waarin hij vraagt om uitleg. "De minister zegt dat Zorgsaam recht heeft op het geld. Ik wil weten hoe het zit, want voor je het weet wordt het een juridisch steekspel", zegt Van Heukelom.

CZ
Zorgverzekeraar CZ zegt in een reactie juist te hebben samengewerkt met Zorgsaam toen het ziekenhuis een beroep deed op het het extra geld voor ziekenhuizen in kwetsbare gebieden. Volgens CZ is die aanvraag destijds door de Nederlandse Zorgautoriteit afgewezen.

Andere verzekeraars

Daarom zegt CZ nu in zijn eentje op te draaien voor het extra geld voor de spoedeisende hulp en de kraamhulp van Zorgsaam. Maar CZ vindt dat ook andere verzekeraars mee moeten betalen aan de extra bijdrage aan het ziekenhuis in Terneuzen.

26 miljoen
Het ziekenhuis in Terneuzen heeft het geld hard nodig gezien de financiële problemen. Zorgsaam heeft een tekort van 26 miljoen euro en moest daarom honderden mensen ontslaan.

Deel dit artikel: