Krottenkoning moet Sluis 150.000 euro betalen

Appartementen

SINT ANNA TER MUIDEN - Het Hoompje is gebouwd in 1909 en diende tot 1986 als klooster en kostschool voor gehandicapte Belgische kinderen. Toen de laatste nonnen eind jaren tachtig vertrokken kwam het pand leeg te staan en werd op het op de rijksmonumentenlijst geplaatst. In 1992 kocht projectontwikkelaar Van de Putte het en was het de bedoeling dat hij er appartementen zou maken.

Krottenkoning

Maar van bouwen kwam het nooit en dat is een trucje dat Van de Putte vaker toepast. Ook in Leiden en Noordwijk stonden gebouwen die in zijn bezit waren jarenlang te verkrotten. Het leverde hem de bijnaam krottenkoning op.

Hekserij

In de jaren dat het Hoompje leegstaat kreeg het heel wat te verduren. Nadat het was leeggeroofd namen drugsgebruikers er hun intrek. En de laatste jaren is het vervallen pand vooral populair onder liefhebbers van hekserij en spookjacht.

Dwangsom

De gemeente Sluis probeert al jarenlang tevergeefs met de projectontwikkelaar in contact te komen en hem te dwingen om iets te doen aan de staat van het pand. Volgens burgemeester Annemiek Jetten is de maat nu vol, de projectontwikkelaar moet binnen een paar weken een dwangsom van 150.000 euro betalen.

Reactie

We hebben geprobeerd om projectontwikkelaar Ronnie van de Putte om een reactie te vragen, maar hij was niet bereikbaar voor commentaar.