PvdA Zeeland verklaart condooms de oorlog

Een opmerkelijk beeld uit het nieuwste campagnefilmpje van de PvdA Zeeland: met goedkeurende blik kijkt lijsttrekker Ben de Reu naar PvdA'ers die condooms lek prikken. Want Zeeland heeft volgens de PvdA meer inwoners nodig.

Zelfspot

Aan zelfspot geen gebrek in het spotje. De Reu rijdt in een wagentje dat wordt ingehaald door een hardloper, hij probeert tevergeefs een ingelijste foto van het - oude - provincielogo recht te hangen en drie PvdA'ers aan tafel prikken gaatjes in condooms. "Je moet soms ook risico's durven nemen", is het commentaar van de gedeputeerde bij de beelden.


Zeeuwen tekort

De lekke condooms is een plan om de krimp in Zeeland tegen te gaan. De Reu: "Want als we banen blijven creëren, komen we straks gewoon Zeeuwen tekort." Het lijkt een serieus voorstel van de sociaaldemocraat, want zoals hij in het filmpje zegt: "Werkt het niet, prikken wij zo'n proefballonnetje gelijk zelf door."

Andere boeg
In veel verkiezingsfilmpjes worden andere partijen de maat genomen. De PvdA gooit het met dit spotje over een andere boeg. "Zelfspot is de beste vorm van humor. Het is makkelijk om anderen belachelijk te maken. Als je een beetje kunt relativeren en de spot met jezelf kan drijven als politicus, ja daar hou ik wel van", aldus De Reu.