Piepjonge PVV'er popelt om politiek in te gaan

Hij is de jongste kandidaat voor de statenverkiezingen van 18 maart. De 17-jarige Vincent Bosch uit Poortvliet staat op plaats zes bij de PVV. Bij de partij van Geert Wilders staat hij te boek als een groot politiek talent wiens faam al is doorgedrongen tot in Den Haag.

Facebook
Iets meer dan een jaar geleden zag Vincent Bosch op Facebook dat de PVV op zoek was naar nieuwe mensen. Zijn vrienden noemden hem al langer 'een patriot' en precies in de week voordat hij de PVV-oproep zag, hadden mensen al tegen hem gezegd dat de PVV wel iets voor hem was. Hij schreef een sollicitatiebrief en is het afgelopen jaar klaargestoomd voor een politieke carrière bij de PVV.

Ambitie
Vincent Bosch wil beginnen als Statenlid, maar zijn politieke ambities reiken veel verder. "Ik wil de Tweede Kamer in," zegt hij zonder aarzelen. "Geert Wilders is een enorme inspiratiebron. Ik zou graag in zijn schoenen willen staan. Kijk eens naar wat een invloed hij heeft!" Een keuze voor de PVV kan consequenties hebben voor je persoonlijke veiligheid. "Dat heb ik er graag voor over. Ik sta voor de principes van de PVV."

Eigen burgers eerst
Het speerpunt van de PVV is de strijd tegen de islam. Daar staat Vincent Bosch volledig achter. "Als ik het daar niet mee eens zou zijn, had ik me niet bij de partij aangesloten. We moeten eerst aan onze eigen bevolking denken. Het is niet de bedoeling dat mensen uit andere landen komen profiteren van onze verzorgingsstaat. Ja, als ze hier al twee of drie generaties zijn, dan natuurlijk wel. Maar dan zijn het Nederlanders."

Vrienden kwijt
Toen bekend werd dat Vincent Bosch zich bij de PVV had aangesloten, is hij wel een aantal vrienden kwijtgeraakt. "Als vrienden je laten vallen omdat je een politieke keuze maakt, dan zijn het geen echte vrienden. Maar mijn familie steunt me. En ik heb ook vrienden die zeggen: ik vind je een prima kerel, zolang we het maar niet over politiek hoeven hebben."

Niet benoembaar
Vincent Bosch staat op plaats zes op de lijst van de PVV. Op 18 maart kunnen mensen weliswaar op hem stemmen, maar omdat hij dan nog geen 18 is, kan hij niet benoemd worden tot Statenlid. Op 13 april wordt hij 18 jaar. Pas als er daarna een plekje vrijkomt bij de PVV-fractie kan hij de provinciale politieke arena echt betreden.

Deel dit artikel: